« Vissza a főoldalra

Frissítő Kondicionáló Gógymasszázs

FitMED frissítő kondicionáló gyógymasszázs bemutatása

FitMED Frissítő Kondicionáló Masszázs

A masszázs az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb terápiás módszer, mellyel a betegségeket megelőzhetjük, a tüneteket megszüntethetjük, egészségünket és teljesítőképességünket megőrizhetjük.

Igen kedvező hatású olyan egyének számára, akik ülőmunkát végeznek. Fogásaiban megegyezik a sport és a gyógy masszázs fogásaival. Az alkalmazott fogások tekintetében minden európai masszázstípus a svéd masszázson alapul. Egész testre kiterjedő masszázskezelés, frissítő, kondicionáló masszázs az egészséges életmód részeként.

Tartalmazhatja igény szerint a végtagok, a csípőtájék, hát, nyak és az arc kezelését is. Jó kiegészítője a fogyókúrának, mivel segíti a vér-és nyirokkeringést ez által a salakanyagok eltávozását a szervezetből. Masszázs kiegészül jótékony hatású gyógynövény krémek, masszázsolajok használatával.

Hatásai

Beszélhetünk általános hatásokról, helyi- és távolhatásokról. Általánosságban elmondhatjuk, hogy vér- és nyirokkeringés fokozó, emellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet-elválasztás. Jótékony hatással van az idegrendszerre. Az erős, ingerlő fogások alkalmazása élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. A lassú, nyugtató fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez járulnak hozzá.

Helyi hatásai a bőrre, a bőr alatti kötőszövetre és az izomzatra vonatkoznak. Értágító hatású, segít az elhalt hámsejtek lecserélődésében, élénkül a sejtek anyagcseréje, segít a bőr természetes rugalmasságának a megtartásában. Kezelés közben megszűnnek vagy mérséklődnek a bőralatti kötőszövetben a feszülések,hegesedések.

Az izomzat teljesítőképessége nő. Oldja a fájdalmas izomcsomókat, letapadásokat. Rendszeres masszázs után a sportolók teljesítménye akár 30%-kal is növekedhet.

Sportolás után az izomzat masszázsa elősegíti, hogy az izom gyorsabban és könnyebben kipihenje magát, könnyebben távoznak a fáradtsági anyagcseretermékek, megszüntethető az izomzat fokozott tónusa. Távolhatások jöhetnek létre konszenzuálisan, vagy reflexhatásként, amikor egy testrész masszírozása egy másik testrészre vagy szervre van hatással.

Kontraindikációk

Lázas állapot, fertőző betegség, friss trauma; törés, ficam, izom és szalagszakadás, vérzékenység, érszűkület, fekély, nyirok ödéma, kiugróan magas vérnyomás, előrehaladott csontritkulás, infarktus után, visszérműtét után, mélyvénás trombózis, stb.

Kérjen időpontot masszázsra!

Pongó Szilárd gyógymasszőr: 06 30 297 8292

« Vissza a főoldalra

FitMED rendelő

1106 Budapest, Fehér út 1.
"A" lépcsőház.
(az ÖRS VEZÉR TÉREN, a volt BKV székházban, 1.em.5.)
Email: » Kattintson IDE «
Web: www.FitMED.hu

Patakiné Kiss Eszter
Gyógytornász,
manuálterapeuta,
nyirokterapeuta

Tel.: 06 20 916 6860

Pataki Csaba
Talpreflexológia,
metamorf masszázs

Tel.: 06 20 913 8822

Pongó Szilárd
Gyógymasszőr
Tel.: 06 30 297 8292
FitMED facebool oldal