« Vissza a főoldalra

Schroth terápia

Schroth terápia a FitMED-ben

Schroth terápia a FitMED-ben

A Schroth terápia egy speciális módszer, mely különböző gerinc deformitások kezelésére szolgál. Katharina Schroth saját gerincferdülését korrigálva dolgozta ki a terápiát az 1900-as években, ami napjainkban a leghatékonyabb konzervatív (nem műtéti) kezelésnek bizonyult a scoliosis (gerincferdülés), Scheuermann betegség, lapos hát és egyéb gerincfájdalmak esetén.

A terápia lényege, hogy 3 dimenzióban korrigálja a gerincet. Tudatos izomműködéssel és speciális légzéssel egyenesíti vissza a gerincet helyes tartásába. Célja, hogy a páciens megtanulja maximálisan megnyújtani gerincét, egyenesbe korrigálni és un. forgató légzéssel izomnyújtás és erősítés mellett megtartani ezt az állapotot. A személyre szabott kezelésnek az a lényege, hogy a ferdülést célzottan egyenesítő, konkrét gyakorlatokkal és technikákkal tudatosítsa a páciensben a helyes testtartást.

A terápiát gyermek és felnőtt korban is alkalmazzák. A növekedés befejezéséig döntő szerepet játszik a gerincműtétek elkerülésében azáltal, hogy megállítja vagy lassítja a gerincferdülés progresszióját. A kezelések további feladata, hogy a ferdülésből eredő esetleges gerincfájdalmakat, porckorong elváltozásokat, cardiopulmonaris panaszokat csökkentse, elmulassza.

A kezelések egyénre szabottak, a deformitásra célzottan irányuló gyakorlatokkal és technikákkal.

« Vissza a főoldalra

FitMED rendelő

1106 Budapest, Fehér út 1.
"A" lépcsőház.
(az ÖRS VEZÉR TÉREN, a volt BKV székházban, 1.em.5.)
Email: » Kattintson IDE «
Web: www.FitMED.hu

Patakiné Kiss Eszter
Gyógytornász,
manuálterapeuta,
nyirokterapeuta

Tel.: 06 20 916 6860

Pataki Csaba
Talpreflexológia,
metamorf masszázs

Tel.: 06 20 913 8822

Pongó Szilárd
Gyógymasszőr
Tel.: 06 30 297 8292
FitMED facebool oldal