Gyógytorna

Már kialakult mozgásszervi betegségek kezelése esetén a leghatékonyabb módszer az egyéni, személyre szabott mozgásterápia.

Manuálterápia

A manuálterápia a csontkovácsoláson alapuló, de orvosok által továbbfejlesztett természetes gyógyító módszer.

Dorn terápia és Breuss masszázs

A Dorn terápia egy újszerű manuálterápiás technika, amit Dieter Dorn az 1970-es években dolgozott ki, népi gyógymódot felhasználva.

Talpmasszázs, talpreflexológia

Egy szerv zónái több helyen megtalálhatók, legismertebb helyek a fül, a tenyér és a talp. Ez utóbbi terület a legkönnyebben kezelhető.

Gyermektorna

A szakorvosok megfigyelése rámutatott, hogy az iskoláskor kezdetére a gyermekek jelentős hányada nem terhelhető életkorának megfelelően.

Metamorf masszázs

A metamorfózis szó görögül átváltozást, átalakulást jelent. A metamorf masszázs lényegében nem igazi masszázs, hanem egy olyan speciális technika, amely a mindennapi életben, életkedvben, életvitelben, életszemléletben hoz javulást.

Frissítő, kondicionáló gyógymasszázs

A masszázs az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb terápiás módszer, mellyel a betegségeket megelőzhetjük, a tüneteket megszüntethetjük, egészségünket és teljesítőképességünket megőrizhetjük.

Igen kedvező hatású olyan egyének számára, akik ülőmunkát végeznek.

Baleseti, sport rehabilitáció

A sérülések legkülönbözőbb formáival találkozunk, melyeket sportolás vagy hétköznapi tevékenységeknél szereznek a páciensek. A sportban előfordul akut, hirtelen bekövetkező sérülés vagy a túlterheléses sérülés.

A rehabilitáció lényege, hogy a sérülések után nyugalomba helyezett szövetek visszanyerjék eredeti funkcionális működésüket.

A McKenzie módszer…

a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere.

A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, mely hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív ‘szenvedője’ a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz.

E módszer szakszerű alkalmazásával gyakran a műtéti beavatkozás is elkerülhető.

Schroth terápia

A Schroth terápia egy speciális módszer, mely különböző gerinc deformitások kezelésére szolgál. Katharina Schroth saját gerincferdülését korrigálva dolgozta ki a terápiát az 1900-as években, ami napjainkban a leghatékonyabb konzervatív (nem műtéti) kezelésnek bizonyult a scoliosis (gerincferdülés), Scheuermann betegség, lapos hát és egyéb gerincfájdalmak esetén.

Nyirokkezelés

A nyirokmasszázs egy speciális masszázsfajta, melynek hatására csökken a szöveti ödéma, élénkül a nyirokrendszer működése és fokozódik a vérkeringés. Ezáltal csökken a feszülés, a nyomás miatti fájdalom.

Kinezio-tape kezelés…

Ez a speciális módszer a szervezet öngyógyító mechanizmusait támogatva éri el kívánt hatását. A módszert Dr. Kenzo Kaze fejlesztette ki a 70-es években.