Lökéshullám terápia

A konzervatív kezelés során hanghatással járó (akusztikus), gyorsan terjedő hullámokat juttatunk a kezelni kívánt területre a bőrön keresztül.

A lökéshullámok segítik a sérült szövetek lebontását, csökkentik a gyulladást és a fájdalmat, stimulálják a sejtek növekedését, támogatják a kollagén termelést, visszaállítják a mobilitást, azaz felerősítik a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Mindezt természetes úton, kemikáliák alkalmazása nélkül.

A kezelt területen kialakuló kavitációs buborékok vérbőséget okoznak, az akadályoktól mentesülő véráramlás hatására javul a szövetek oxigén-, tápanyag-, hormon- és antitest-ellátása, felgyorsul a salakanyagok eltávolítása, azaz rövidebb időt vesz igénybe a gyógyulás.

A nagy energiájú lökéshullámok képesek kemény anyagok (mészlerakódások, pl. sarkantyú, vállizületi meszesedés) szétzúzására is.

A kezelés indikációi (javallatai): talp-, sarok-, achilles-ín fájdalmak, gyulladások; sarkantyú; teniszkönyök, golfkönyök; vállfájdalom, vállgyulladás, csípőfájdalom, patellacsúcs-szindróma; sípcsont elülső részének fájdalma, csonthártya gyulladás; triggerpontok kezelése; izomszakadások, izomsérülések, izomhúzódások kezelése, részleges szalagszakadások kezelése; bursitis (nyáktömlő gyulladás).

A kezelés kontraindikációi (ellenjavallatai): vérzékenység, trombózis, szteroid-injekció után (az adott területen) 6 héten belül, várandósság, daganatos megbetegedés, növekedésben lévő szervezet, hasüreg és tüdő felett, fejen, sérült, fertőzött, sebes vagy szakadt területen, súlyos csontritkulásnál, magas lázzal, hányingerrel, fejfájással, szédüléssel járó betegség esetén.

A kezelés fájdalommal, kellemetlen érzéssel járhat, a kezelt területen előfordulhat bőrpír, duzzanat, kisebb vérömleny, kék foltok.

Időpont foglalásakor jelezze, ha pacemakere vagy protézise van, cukorbeteg-e, van-e izom- vagy szalagszakadása, ill. műtötték-e 2 hónapon belül.

A kezelés csupán néhány percet vesz igénybe, hatása fokozható gyógytornával, manuálterápiával, gyógymasszázzsal.

Árak:

1 kezelés: 8.000,- Ft

1 kezelés 2 testrészre: 12.000,- Ft

5 kezelés: 36.000,- Ft

5 kezelés 2 testrészre: 54.000,- Ft

Amennyiben egymás után 2 különböző kezelésünket is igénybe veszi, a végösszegből 10% engedményre jogosult!