A Mozgásszervi panaszok…

legtöbbször az ízületek betegségeinek következményei, de lehet porckorongsérv következtében kialakult idegi fájdalom vagy vírusfertőzéssel járó izomfájdalom is.

A mozgásszervi fájdalmak leggyakoribb oka az artrózis. Az ízületek kor előrehaladtával járó elfajulása az egyik legelterjedtebb, ízületeket érintő megbetegedés. A fájdalom és a mozgáskorlátozottság egyaránt megkeserítheti az emberek az életét.

Az ízületi elfajulás kialakulásában szerepet játszanak genetikai tényezők, az ízületek károsodása és hajlamosító faktorok pl.: bizonyos foglalkozások, elhízás.

Ha még nem vette kezdetét ez a progresszív (folyamatosan előrehaladó) folyamat, akkor a prevenció, megelőzés szempontjából rendkívül fontos a rendszeres gyógytorna végzése. Hiszen ha izmainkat megerősítjük, karbantartjuk, azzal terhet veszünk le az ízületekről, ezzel megelőzve vagy késleltetve az ízületi kopás, a mozgáskorlátozottság kialakulását.

Leggyakoribb mozgásszervi panaszok

  • Csípő-, térd artrózis
  • Bokaízületi kopás
  • Váll-, könyök-, kézízületi artrózis
  • Rheumatoid Arthritis ( sokízületi gyulladás)
  • Gerinc kisízületek gyulladása, kopása
  • Derékfájdalom

Tisztelt Betegeink, Kedves Vendégeink!

 

A COVID 19 (koronavírus) miatt kialakult helyzet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlása miatt Rendelőnk előre láthatólag 2020. április 20-ig zárva tart.

Amennyiben előre foglalt időpontja van, vagy ONLINE SEGÍTSÉGET is elfogad tőlünk, kérjük, hívja a 0620/916-6860 vagy a 0620/913-8822-es telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@fitmed.hu e-mail címre.

Az okozott kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Jó egészséget kívánunk!

 

A FitMED Rendelő dolgozói