Schroth terápia

A Schroth terápia egy speciális módszer, mely különböző gerinc deformitások kezelésére szolgál. Katharina Schroth saját gerincferdülését korrigálva dolgozta ki a terápiát az 1900-as években, ami napjainkban a leghatékonyabb konzervatív (nem műtéti) kezelésnek bizonyult a scoliosis (gerincferdülés), Scheuermann betegség, lapos hát és egyéb gerincfájdalmak esetén.

A terápia lényege, hogy 3 dimenzióban korrigálja a gerincet. Tudatos izomműködéssel és speciális légzéssel egyenesíti vissza a gerincet helyes tartásába. Célja, hogy a páciens megtanulja maximálisan megnyújtani gerincét, egyenesbe korrigálni és un. forgató légzéssel izomnyújtás és erősítés mellett megtartani ezt az állapotot. A személyre szabott kezelésnek az a lényege, hogy a ferdülést célzottan egyenesítő, konkrét gyakorlatokkal és technikákkal tudatosítsa a páciensben a helyes testtartást.

A terápiát gyermek és felnőtt korban is alkalmazzák. A növekedés befejezéséig döntő szerepet játszik a gerincműtétek elkerülésében azáltal, hogy megállítja vagy lassítja a gerincferdülés progresszióját. A kezelések további feladata, hogy a ferdülésből eredő esetleges gerincfájdalmakat, porckorong elváltozásokat, cardiopulmonaris panaszokat csökkentse, elmulassza.

A kezelések egyénre szabottak, a deformitásra célzottan irányuló gyakorlatokkal és technikákkal.

Tisztelt Betegeink, Kedves Vendégeink!

 

A COVID 19 (koronavírus) miatt kialakult helyzet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlása miatt Rendelőnk előre láthatólag 2020. április 20-ig zárva tart.

Amennyiben előre foglalt időpontja van, vagy ONLINE SEGÍTSÉGET is elfogad tőlünk, kérjük, hívja a 0620/916-6860 vagy a 0620/913-8822-es telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@fitmed.hu e-mail címre.

Az okozott kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Jó egészséget kívánunk!

 

A FitMED Rendelő dolgozói