Frissítő kondicionáló gyógymasszázs…

A masszázs az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb terápiás módszer, mellyel a betegségeket megelőzhetjük, a tüneteket megszüntethetjük, egészségünket és teljesítőképességünket megőrizhetjük.

Igen kedvező hatású olyan egyének számára, akik ülőmunkát végeznek. Fogásaiban megegyezik a sport és a gyógy masszázs fogásaival. Az alkalmazott fogások tekintetében minden európai masszázstípus a svéd masszázson alapul. Egész testre kiterjedő masszázskezelés, frissítő, kondicionáló masszázs az egészséges életmód részeként.

Tartalmazhatja igény szerint a végtagok, a csípőtájék, hát, nyak és az arc kezelését is. Jó kiegészítője a fogyókúrának, mivel segíti a vér-és nyirokkeringést ez által a salakanyagok eltávozását a szervezetbõl. Masszázs kiegészül jótékony hatású gyógynövény krémek, masszázsolajok használatával.

Hatásai

Beszélhetünk általános hatásokról, helyi- és távolhatásokról. Általánosságban elmondhatjuk, hogy vér- és nyirokkeringés fokozó, emellett változik az anyagcsere, a testhõmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet-elválasztás. Jótékony hatással van az idegrendszerre. Az erõs, ingerlõ fogások alkalmazása élénkítõ hatású, fokozza a szervezet aktivitását. A lassú, nyugtató fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez járulnak hozzá.

Helyi hatásai a bõrre, a bõr alatti kötõszövetre és az izomzatra vonatkoznak. Értágító hatású, segít az elhalt hámsejtek lecserélõdésében, élénkül a sejtek anyagcseréje, segít a bõr természetes rugalmasságának a megtartásában. Kezelés közben megszûnnek vagy mérséklõdnek a bõralatti kötõszövetben a feszülések,hegesedések.

Az izomzat teljesítõképessége nõ. Oldja a fájdalmas izomcsomókat, letapadásokat. Rendszeres masszázs után a sportolók teljesítménye akár 30%-kal is növekedhet.

Sportolás után az izomzat masszázsa elõsegíti, hogy az izom gyorsabban és könnyebben kipihenje magát, könnyebben távoznak a fáradtsági anyagcseretermékek, megszüntethetõ az izomzat fokozott tónusa. Távolhatások jöhetnek létre konszenzuálisan, vagy reflexhatásként, amikor egy testrész masszírozása egy másik testrészre vagy szervre van hatással.

Kontraindikációk

Lázas állapot, fertőző betegség, friss trauma; törés, ficam, izom és szalagszakadás, vérzékenység, érszűkület, fekély, nyirok ödéma, kiugróan magas vérnyomás, előrehaladott csontritkulás, infarktus után, visszérműtét után, mélyvénás trombózis, stb.

Kérjen időpontot Pongó Szilárd gyógymasszőrhöz az alábbi telefonszámokon:

06 30 297 8292